Акція: Замовте будь-яку послугу на платформі Telecomsvit - отримайте кешбек 5% від абонентської плати. Деталі

Консорціум NJJ завершив придбання Датагруп-Volia та Lifecell: історична угода для українського телекомунікаційного ринку

19.09.2024

|

schedule

1 хвилина

Інвестиційна компанія NJJ Holding, очолювана Ксав’є Ніелем, оголосила про успішне завершення угоди щодо придбання Датагруп-Volia та Lifecell. Це значне злиття об’єднує провідних українських операторів фіксованого зв’язку, платного телебачення та мобільного зв’язку. Після отримання всіх необхідних регуляторних дозволів, компанії планують створити конвергентну телекомунікаційну платформу, яка надаватиме послуги мільйонам українців.

Консорціум NJJ завершив придбання Датагруп-Volia та Lifecell: історична угода для українського телекомунікаційного ринку

Керівництво оновленої структури залишиться під керуванням Михайла Шелемби, який стане генеральним директором об’єднаної компанії. П’єр Данон продовжить роботу на посаді голови Наглядової ради. Ця угода, підписана за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародної фінансової корпорації (IFC), є першою значущою інвестицією в телекомунікаційну інфраструктуру України після початку повномасштабного вторгнення.

Після завершення угоди об’єднана компанія отримала назву DVL Telecom, яка є підрозділом французької інвесткомпанії NJJ Capital, що належить мільярдеру Ксав’є Ніелю. Назва DVL є абревіатурою від компанії Datagroup, Volia та Lifecell, що злилися в одну структуру.

Угода в цифрах (відомих на дату публікації):

  • 524,3 млн доларів - покупка ТОВ «Лайфселл», ТОВ «Глобал Білгі» і ТОВ «Укртауер» у Turkcell
  • 435 млн доларів - спільний фінансовий пакет Європейського банку реконструкції та розвитку і Міжнародної фінансової корпорації
  • 1,5 млрд доларів - заплановані інвестиції в новостворену компанію DVL від NJJ Holding

Завдяки об’єднанню компаній українські споживачі отримають доступ до потрійного пакета послуг: мобільного зв’язку, фіксованого інтернету та платного телебачення, що сприятиме підвищенню якості обслуговування та конкурентних цін.

Про підготовку цієї угоди, яка тривала три роки, та про плани розвитку об’єднаної платформи та подальші інвестиції в розмірі 1,5 млрд доларів Михайло Шелемба поділився у своєму відеоінтерв’ю ютуб каналу OK TALK.

Якщо у вас є цікава новина про телекомунікації для бізнесу напишіть нам через сторінку

Контакти

Інші новини

Читати всі

Telecomsvit та «Вчасно.Каса» об’єднали зусилля для підтримки бізнесу

Telecomsvit та «Вчасно.Каса» об’єднали зусилля для підтримки бізнесу

16.10.2024

|

schedule

1 хвилина

Всі телеком-оператори на одній платформі

Економте свій час і ресурси - швидко і безкоштовно замовляйте послуги на Telecomsvit

Замовити
want-to-try
want-to-try
telecomsvit

Всі телеком-оператори на одній платформі

Зроблено в Україні

info@telecomsvit.com

+38 063 163 10 10

(10:00 - 18:00 Пн-Пт)

facebooklinkedin

© 2024 Телекомсвіт